Bekijk de Wijnkaart van Restaurant de Nachtegaal
Witte wijn
Pinot Grigio Terredirai, Veneto Italië 3,95 - 19,50
De wijn is licht strogeel van kleur, met een zacht witfruitig (peer), kruidige geur. De smaak is verleidelijk en licht met ook weer een kruidige, ietwat minerale frisse ondertoon en opwekkend bittertje in de afdronk. Een fijn aperitief en mooie begeleider van lichte (vis)gerechten en salades.
Verdejo ‘Gran Cardiel’ Bodegas Cachazo, Rueda Spanje 4,95
Deze buitengewoon elegante wijn gemaakt van Verdejo & Viura druiven heeft de kenmerkende sprankelend stuivende aroma’s van tropisch fruit als ananas, banaan en mango. Hij smaakt naar rijpe kruisbessen en groene appels. De prettige afdronk kent naast de complexe kruidigheid een frivool bittertje. Bij uitstek de ideale Tapas wijn.
Grüner Veltliner Weingut Stadlmann, Thermen Regio Oostenrijk BIO 5,25
Het aangename frisse zuurtje met de levendige fruittonen maken deze wijn aantrekkelijk
bij een brede waaier van gerechten. In de neus is de bloesemgeur, de groene appel en de witte peper duidelijk aanwezig. Aroma’s van ananas en kruidigheid zorgen voor een elegante en levendige textuur.
Hondarribi Aretxaga Bodegas Virgen de Lorea, Txakolina Bizkaiko Spanje 5,95 - 32,50
Txakolina is Baskisch en betekent zoveel als ‘groene wijn’, laag in alcohol met nog wat CO2 belletjes en een mespuntje restzoet. De wijn kreeg meer prestige dankzij het gebruik in twee- en drie-sterrenrestaurants in Spanje. De wijnregio Bizkaiko kan je gerust maritiem noemen want deze is gelegen aan zee (Golf van Biskaje). De dominante, verplichte druif is Hondarrabi Zuri, een pure dorstlesser, tikkeltje ziltig en verfrissend, maar toch ook complex. Wat je erbij eet : soepen, koude vleesgerechten, eieren, groenten, sushi, mosselen, vis en zeevruchten.
Chardonnay Gran Reserva Viña Echeverria, Colchagua Valley Chili 35
In de geur meloen en citrus gecompleteerd met mooi vanille van nieuw eiken. In de smaak mond vullend met een lang aanhoudende afdronk. Voor de liefhebbers van volle witte wijnen een perfecte wijn en een juiste combinatie met pittige- en kruidige gerechten.
Sauvignon Blanc Sancerre ‘La Clef du Récit’ Domaine Anthony Girard, Loire Frankrijk 47,50
Domaine La Clef du Récit is het opwindende meesterwerk van de jonge en ambitieuze
wijnmaker Anthony Girard. Het wijnhuis gelegen in Sancerre, in een klein dorp genaamd Récy, aan de oostelijke rand van de Loirevallei. Stijl en verfijning voeren de boventoon. Mooi groengeel van kleur, krachtig bouquet met zuidvruchten, bloemen, kruiden. Heel zuiver en rijk van smaak, veel fruit, breed in de mond, goed evenwicht.
De wijn is licht strogeel van kleur, met een zacht witfruitig (peer), kruidige geur. De smaak is verleidelijk en licht met ook weer een kruidige, ietwat minerale frisse ondertoon en opwekkend bittertje in de afdronk. Een fijn aperitief en mooie begeleider van lichte (vis)gerechten en salades.
Verdejo ‘Gran Cardiel’ Bodegas Cachazo, Rueda Spanje 4,95
Deze buitengewoon elegante wijn gemaakt van Verdejo & Viura druiven heeft de kenmerkende sprankelend stuivende aroma’s van tropisch fruit als ananas, banaan en mango. Hij smaakt naar rijpe kruisbessen en groene appels. De prettige afdronk kent naast de complexe kruidigheid een frivool bittertje. Bij uitstek de ideale Tapas wijn.
Grüner Veltliner Weingut Stadlmann, Thermen Regio Oostenrijk BIO 5,25
Het aangename frisse zuurtje met de levendige fruittonen maken deze wijn aantrekkelijk
bij een brede waaier van gerechten. In de neus is de bloesemgeur, de groene appel en de witte peper duidelijk aanwezig. Aroma’s van ananas en kruidigheid zorgen voor een elegante en levendige textuur.
Hondarribi Aretxaga Bodegas Virgen de Lorea, Txakolina Bizkaiko Spanje 5,95 - 32,50
Txakolina is Baskisch en betekent zoveel als ‘groene wijn’, laag in alcohol met nog wat CO2 belletjes en een mespuntje restzoet. De wijn kreeg meer prestige dankzij het gebruik in twee- en drie-sterrenrestaurants in Spanje. De wijnregio Bizkaiko kan je gerust maritiem noemen want deze is gelegen aan zee (Golf van Biskaje). De dominante, verplichte druif is Hondarrabi Zuri, een pure dorstlesser, tikkeltje ziltig en verfrissend, maar toch ook complex. Wat je erbij eet : soepen, koude vleesgerechten, eieren, groenten, sushi, mosselen, vis en zeevruchten.
Chardonnay Gran Reserva Viña Echeverria, Colchagua Valley Chili 35
In de geur meloen en citrus gecompleteerd met mooi vanille van nieuw eiken. In de smaak mond vullend met een lang aanhoudende afdronk. Voor de liefhebbers van volle witte wijnen een perfecte wijn en een juiste combinatie met pittige- en kruidige gerechten.
Sauvignon Blanc Sancerre ‘La Clef du Récit’ Domaine Anthony Girard, Loire Frankrijk 47,50
Domaine La Clef du Récit is het opwindende meesterwerk van de jonge en ambitieuze
wijnmaker Anthony Girard. Het wijnhuis gelegen in Sancerre, in een klein dorp genaamd Récy, aan de oostelijke rand van de Loirevallei. Stijl en verfijning voeren de boventoon. Mooi groengeel van kleur, krachtig bouquet met zuidvruchten, bloemen, kruiden. Heel zuiver en rijk van smaak, veel fruit, breed in de mond, goed evenwicht.
Zoete witte wijn
Rieselstein Weingut Tobergte-Thanisch, Moezel Duitsland 3,95
Licht groenig-geel van kleur. Deze jonge, verfrissende en fruitige wijn heeft een zachte, licht zoete smaak, met sappige en kruidige indrukken van appel en perzik.
Licht groenig-geel van kleur. Deze jonge, verfrissende en fruitige wijn heeft een zachte, licht zoete smaak, met sappige en kruidige indrukken van appel en perzik.
Rose wijnen
Terredirai Pinot Grigio Blush, Veneto Italië 3,95
Een bijzondere ontdekking is deze ‘blozende’ Pinot Grigio, een fris, zachte en bleke zalmroze
rosé met een verleidelijk fruit. De kleur van deze wijn is verkregen door een extra hoge druk tijdens het persen van de witte druiven, de natuurlijke kleurstof uit de schil komt hierdoor in het te vergisten sap. Een gecontroleerde “koude” vinificatie op RVS zorgt voor een maximaal behoud van het Pinot Grigio karakter.
BORN ROSÉ Barcelona 75 cl. Spanje BIO 35
Bij De Nachtegaal hebben we dit jaar de primeur met BORN Rosé uit Barcelona.
Een regelrechte hit in Spanje. Deze top rosé met temperament wordt gemaakt van de lokale tempranillo en garnacha druiven uit de Penedès. Met hints van granaatappel, framboos, bloemen en citroen. Delicate zalm kleur en een mooie neus van vers fruit. Disfruta lo genial...
BORN ROSÉ Barcelona BIO magnum 150 cl. 70
Een bijzondere ontdekking is deze ‘blozende’ Pinot Grigio, een fris, zachte en bleke zalmroze
rosé met een verleidelijk fruit. De kleur van deze wijn is verkregen door een extra hoge druk tijdens het persen van de witte druiven, de natuurlijke kleurstof uit de schil komt hierdoor in het te vergisten sap. Een gecontroleerde “koude” vinificatie op RVS zorgt voor een maximaal behoud van het Pinot Grigio karakter.
BORN ROSÉ Barcelona 75 cl. Spanje BIO 35
Bij De Nachtegaal hebben we dit jaar de primeur met BORN Rosé uit Barcelona.
Een regelrechte hit in Spanje. Deze top rosé met temperament wordt gemaakt van de lokale tempranillo en garnacha druiven uit de Penedès. Met hints van granaatappel, framboos, bloemen en citroen. Delicate zalm kleur en een mooie neus van vers fruit. Disfruta lo genial...
BORN ROSÉ Barcelona BIO magnum 150 cl. 70
Rode wijnen
Primitivo/Negroamaro Farmers of Wine, Puglia Italië BIO 45
Een nieuw concept uit Zuid-Italië afkomstig van kleine ambachtelijke wijnboeren.
Gemaakt van Negroamaro en Primitivo druiven. Traditie is onmisbaar in Puglia en de manier van wijn maken is traditioneel, natuurlijk en respectvol. Alles met liefde! Een heerlijke zachte, volle wijn met het rijpe rode fruit en prachtige rondingen, rijpe kersen, krenten en cacao. Van biologische wijngaard: schoner, levendiger en smaakvoller!
Malbec Vaca Sagrada ‘Holly Cow’ Familia Falasco, Mendoza Argentinië 5,25 - 25
De wijn heeft een intens paarsrode kleur en een bouquet van blauwe bessen, aalbessen,
vanille en viooltjes. Zacht van smaak met zeer goede structuur van fruit met indrukken van pruimen, kersen en rozijnen. De wijn heeft zich tijdens de rijping 7 maanden op houten vaten verder ontwikkeld, dus laat je niet wegblazen door deze complexe maar subtiele blockbuster.
Shiraz Second Pass (Ripasso) Alfredo Nugan Estate, South Eastern Australië 5,95
De gedroogde Shiraz druiven zijn afkomstig van de premium wijngaard uit McLaren Vale in Australië. Eenmaal geoogst wordt een geselecteerd gedeelte van deze Shiraz gedroogd om smaakintensiteit en concentratie te creëren. Vervolgens 12 maanden rijping in Frans en Amerikaans eiken wat resulteert in een buitengewoon complex en krachtig kunstwerk.
Tempranillo Glorioso ‘Especial 100 Anos’ Bodegas Palacio, Rioja Spanje 35
Afkomstig van de mooiste Tempranillo druiven uit Rioja. De 12 maanden op Frans eikenhout geven de wijn een diep intens rode kleur. Heerlijk donker fruit van zwarte bessen en frambozen domineren met een vleugje vanille. De smaak is heerlijk vol en complex.
Cabernet Sauvignon Gran Reserva Viña Echeverria, Curico Valley Chili 39,5
Diep rood van kleur. Rond, zacht en vol van smaak, met tonen van toast en boter samen met
rijp fruit van kersen. Echt ee wijn voor aan tafel. Past goed bij kruidige gerechten van rood vlees, gegrild vlees en zachte romige kazen. Voor deze speciale wijn zijn de beste druiven geselecteerd. Winnaar van vele medailles tijdens Internationale proeverijen. Door veel experts aangeduid als “De beste koop uit Chili”.
Een nieuw concept uit Zuid-Italië afkomstig van kleine ambachtelijke wijnboeren.
Gemaakt van Negroamaro en Primitivo druiven. Traditie is onmisbaar in Puglia en de manier van wijn maken is traditioneel, natuurlijk en respectvol. Alles met liefde! Een heerlijke zachte, volle wijn met het rijpe rode fruit en prachtige rondingen, rijpe kersen, krenten en cacao. Van biologische wijngaard: schoner, levendiger en smaakvoller!
Malbec Vaca Sagrada ‘Holly Cow’ Familia Falasco, Mendoza Argentinië 5,25 - 25
De wijn heeft een intens paarsrode kleur en een bouquet van blauwe bessen, aalbessen,
vanille en viooltjes. Zacht van smaak met zeer goede structuur van fruit met indrukken van pruimen, kersen en rozijnen. De wijn heeft zich tijdens de rijping 7 maanden op houten vaten verder ontwikkeld, dus laat je niet wegblazen door deze complexe maar subtiele blockbuster.
Shiraz Second Pass (Ripasso) Alfredo Nugan Estate, South Eastern Australië 5,95
De gedroogde Shiraz druiven zijn afkomstig van de premium wijngaard uit McLaren Vale in Australië. Eenmaal geoogst wordt een geselecteerd gedeelte van deze Shiraz gedroogd om smaakintensiteit en concentratie te creëren. Vervolgens 12 maanden rijping in Frans en Amerikaans eiken wat resulteert in een buitengewoon complex en krachtig kunstwerk.
Tempranillo Glorioso ‘Especial 100 Anos’ Bodegas Palacio, Rioja Spanje 35
Afkomstig van de mooiste Tempranillo druiven uit Rioja. De 12 maanden op Frans eikenhout geven de wijn een diep intens rode kleur. Heerlijk donker fruit van zwarte bessen en frambozen domineren met een vleugje vanille. De smaak is heerlijk vol en complex.
Cabernet Sauvignon Gran Reserva Viña Echeverria, Curico Valley Chili 39,5
Diep rood van kleur. Rond, zacht en vol van smaak, met tonen van toast en boter samen met
rijp fruit van kersen. Echt ee wijn voor aan tafel. Past goed bij kruidige gerechten van rood vlees, gegrild vlees en zachte romige kazen. Voor deze speciale wijn zijn de beste druiven geselecteerd. Winnaar van vele medailles tijdens Internationale proeverijen. Door veel experts aangeduid als “De beste koop uit Chili”.
Mousserende wijn
Bellini Cocktail Originale, Venetië Italië 4,5
De Bellini is een vermaarde klassieke cocktail, uitgevonden in Harry’s Bar in Venetië. Om een perfecte Bellini te maken kneuzen we een witte perzik tot fluweelachtige puree. Daarna voegen we een paar druppels sap van wilde frambozen toe voor de kleur en mengen we 1/3 deel perzik puree met 2/3 Prosecco.
Bellini Cocktail Originale, piccolo 20 cl. 6,5
VOGA Italia Prosecco Spumante Brut, Veneto Italië 5,5 - 29,5
Een beetje lichter maar net zo bruisend als Champagne. Iedereen gaat houden van deze Prosecco. Door de zachte frisse mousse uitermate succesvol als aperitief wijn en bij het maken van cocktails. Een lichte hint van perzik, citrus en bloemen afgerond met een zachte droge smaak maakt het
ook een heerlijke begeleider van een feestelijke gelegenheid.
De Bellini is een vermaarde klassieke cocktail, uitgevonden in Harry’s Bar in Venetië. Om een perfecte Bellini te maken kneuzen we een witte perzik tot fluweelachtige puree. Daarna voegen we een paar druppels sap van wilde frambozen toe voor de kleur en mengen we 1/3 deel perzik puree met 2/3 Prosecco.
Bellini Cocktail Originale, piccolo 20 cl. 6,5
VOGA Italia Prosecco Spumante Brut, Veneto Italië 5,5 - 29,5
Een beetje lichter maar net zo bruisend als Champagne. Iedereen gaat houden van deze Prosecco. Door de zachte frisse mousse uitermate succesvol als aperitief wijn en bij het maken van cocktails. Een lichte hint van perzik, citrus en bloemen afgerond met een zachte droge smaak maakt het
ook een heerlijke begeleider van een feestelijke gelegenheid.
Dessert wijn
Moscato Gemma di Luna, Piemonte Italië piccolo 20 cl 4,75
Dit lust iedereen. Bij het dessert of zomaar, in de zon. Het is alsof je in sappige, rijpe appel of perzik hapt. Lekker licht dankzij zijn lage alcoholgehalte. De subtiele koolzuur-belletjes zorgen voor een heerlijk fris mondgevoel met een klein zoetje.
Sauternes Schröder & Schyler, Bordeaux Frankrijk 4,75
Een topspeler binnen de regio, energiek, knisperend fris en mooi licht geparfumeerd.
Hier merk je hoe deze Trebbiano op uitmuntende wijze de Chardonnay wat extra frisheid en aciditeit kan aanbrengen. De wijn geurt en smaakt intens en complex naar bloemen als acacia en jasmijn, stuift aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel. Ook bespeur je een vleugje appel, peer, mango en zelfs iets van banaan.
Dit lust iedereen. Bij het dessert of zomaar, in de zon. Het is alsof je in sappige, rijpe appel of perzik hapt. Lekker licht dankzij zijn lage alcoholgehalte. De subtiele koolzuur-belletjes zorgen voor een heerlijk fris mondgevoel met een klein zoetje.
Sauternes Schröder & Schyler, Bordeaux Frankrijk 4,75
Een topspeler binnen de regio, energiek, knisperend fris en mooi licht geparfumeerd.
Hier merk je hoe deze Trebbiano op uitmuntende wijze de Chardonnay wat extra frisheid en aciditeit kan aanbrengen. De wijn geurt en smaakt intens en complex naar bloemen als acacia en jasmijn, stuift aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel. Ook bespeur je een vleugje appel, peer, mango en zelfs iets van banaan.
Port
Dalva Port Colheita 2005, Douro Portugal 6,5
Iedere Vintage van de Colheita Port is uniek en anders. Deze 2005 Colheita (Tawny) Port heeft 16 jaar op hout gerijpt en is in 2021 gebotteld. Daardoor ruik je gedroogd fruit zoals vijgen, abrikoos en degeur van noten zoals amandelen en hazelnoten. Daarnaast zijn er ook aroma’s als koffie en chocolade in een Colheita te ontdekken. Lekker bij kazen, melkchocolade en caramel.
Iedere Vintage van de Colheita Port is uniek en anders. Deze 2005 Colheita (Tawny) Port heeft 16 jaar op hout gerijpt en is in 2021 gebotteld. Daardoor ruik je gedroogd fruit zoals vijgen, abrikoos en degeur van noten zoals amandelen en hazelnoten. Daarnaast zijn er ook aroma’s als koffie en chocolade in een Colheita te ontdekken. Lekker bij kazen, melkchocolade en caramel.